Despre mine

Ghid român - Rozina Elena NedeleaCând pleci într-o călătorie, toate drumurile te duc la Roma. N-o spun numai eu, citez din clasici mai mult sau mai puțin în viață. Când pleci de la Roma, vrei să te întorci, pentru că nimeni nu poate să spună cu adevarat “Adio” Romei. Iar când ești la Roma, ești obligat de obiceiuri, tradiții și cultură să faci ceea ce fac locuitorii ei, să te integrezi în viața de aici, să ți-o asumi și să o trăiești și tu cu toate fibrele, pentru că Roma nu înseamnă numai turism – Colosseum, Fântâna Trevi, Capela Sixtina și Michelangelo cu Vaticanul lui, ci și străduțele încâlcite, motoretele zgomotoase, turiștii cocoșati de aparate de fotografiat și, mai ales, magazinele de pantofi, cafenelele, pizzeriile, trattoriile, studenții, rătăciții, emigranții, oamenii de toate categoriile, agitați, vorbăreți, prietenoși, eleganți, romani, sicilieni, napolitani, milanezi, englezi, francezi, austrieci, sirieni, evrei, români, socialiști, ecologisti, apatrizi, catolici fervenți, moderați, Papa și papamobilul, garda elvețiană și Quirinalul, carabinierii cu bunele și cu relele lor obceiuri, o mixtură de popular și majestate pe care nu o regăsești nicăieiri în Europa, oricât ai căuta.

Mă numesc Rozina Elena Nedelea și sunt ghid național autorizat în Italia. Trăiesc la Roma de 20 de ani. Am descoperit frumusețile acestui oras și am decis să urmez cursurile de specialitate pentru a deveni ghid.

De fiecare dată, doresc să insuflu turiștilor mei dragostea pentru frumusețile Romei. Istoria și arta care se regăsesc în acest oraș sunt unice în lume! Roma are 28 de secole de istorie iar eu mă bucur să vă pot prezenta fragmente din existența sa.

Apeland la serviciile mele, veti beneficia de un sejur eficient, bine organizat la Roma, plecând de la sugestii pentru transport și cazare, tururile ghidate și orice altă informație care vă poate fi de folos.

Tururile pe care vi le propun sunt tururi clasice (tururi care cuprind principalele obiective turistice), dar, la cererea dumneavoastră, putem organiza împreună orice altă destinație.

În general, lucrez pentru grupuri de pana la 40 de persoane, dar și pentru clienți individuali, ca familii, grupuri de prieteni, tururi private. Pregătirea mea în domeniu și experiența acumulată de-a lungul timpului vor fi puse în serviciul dumneavoastră, pentru a vă oferi o vacanță frumoasă și eficientă la Roma.