Fantana Trevi

Roma în două zile

Am pregătit, pentru cine ajunge la Roma, o variantă de vizitare a principalelor obiective turistice pentru două zile.

Vizitarea obiectivelor din Roma în două zile permite un program mai lejer, cu un tur al Muzeelor Vaticanului detaliat, care se întinde pe o durată de circa 4 ore – pentru o zi, și obiectivele din zona antică și barocă a orașului în alta.

Din experiența acumulată până acum, sfatul meu este ca vizitarea să înceapă cu obiectivele antice, Colosseumul, Forumul Roman și Colina Palatină, Forurile Imperiale și Columna lui Traian. Informațiile pe care le veți primi în acest tur vă vor ajuta să vă formați o imagine de ansamblu asupra Romei. Piețele și fântânile Romei vă vor da o perspectivă asupra papilor care au plătit pe cei mai buni artiști să înfrumusețeze orașul. Astfel au luat naștere Piața Spania, Fântâna Trevi, Piața Navona. Pantheonul este inclus printre aceste obiective. Deși este cel mai bine conservat monument antic, poziționarea sa îl face vizibil printre monumentele epocii baroce.

În a doua zi vizităm Muzeele Vaticanului, cu Capela Sixtină, Biserica și Piața Sfântul Petru. În aceeasi zonă se află și Castelul Sant’ Angelo, care poate fi parte în acest tur.

Durata totală a tururilor este de circa 12 ore.


Te-ar mai putea interesa

Tur
Roma Antică

Forumul Roman
Forumul Roman